Čak Noris-ima li ko jači?

Toliko u poslednje vreme čujem viceva o Čak Norisu da je to stvarno za anale. Moram da priznam da ih i ja obilato pričam. Ono što mi je najzanimljivije što dobar deo populacije (najveći procenat ženske populacije i klinaca ispod 17,18 godina) ni ne zna ko je Čak Noris niti kako izgleda.

Ovaj članak ću posvetiti liku i delu Čak Norisa.

Ko je Čak Noris?

Carlos Ray „Chuck“ Norris je u isto vreme majstor borilačkih veština, televizijski i filmski glumac najpoznatiji po ulozi Cordell Walker-a u TV-seriji Walker, teksaški rendžer (koju smo gledali devedesetih i početkom 2000)

Noris je rođen 1940 godine u gradu Ryanu u američkoj saveznoj državi Oklahomi od roditelja Vilme i Reja (koji je bio mehaničar, vozač i sve vezano za kola).Po majčinoj strani imao je Irske krvi dok po očevoj Čeroki indijanske (kakv miks).Ime je dobio po očevom svešteniku Carlosu Beriju i imao je dva brata od kojih je jedan preminuo dok drugi je producent u Holivudu. Kad mu je bilo šesnaest godina roditelji mu se razvode, i on se seli u Kanzas sa majkom i braćom.

Sebe je opisivao veoma povučenim, ne atletski građenim, i prosečnim u svakom smislu. Često su ga u školi šikanirali oko njegovog izmešanog porekla, tako da je dosta puta sanjao o danu kad će da pokaže svoga Boga tim klincima ( u prevodu da ih ulema).Čaku je u detinjstvu dosta falio otac koji je imao ozbiljan problem sa alkoholom, često se osećao dok je bio mlađi kao napušten i odbačen.

1958. pridružuje Ratnom vazduhoplovstvu SAD-a, te ga šalju  na bazu u Južnoj Koreji. Tamo je dobio nadimak „Chuck„, tu  je počeo trenirati Tang Soo Do, u kojem je zaradio crni pojas. Potom se vraća u SAD, a 1962. je otpušten iz službe. Ubrzo otvara lanac karate škola.

Počeo se takmičiti na raznim turnirima, u početku je bivao poražne kad god bi došao blizu završnih runndi turnira.Početkom 1968.  godine doživljava svoj poslednji poraz u karijeri ( 10 -ti) te kasnije te godine dobija osvetu nad istim protivnikom i osvaja naslov prvaka  karatea u srednjoj kategoriji, kojeg je branio šest godina uzastopno. Godine 1969., nakon što je ostvario najviše pobeda u godini, časopis Black Belt Magazine ga je proglasio borcem godine. Iste godine, po prvi put je ostvario glumačku ulogu u filmu Dean-a Martina (inače mog omoiljenog pevača)The Wrecking Crew.

Godine 1970., njegov  brat je poginuo u Vijetnamu, te mu je Noris kasnije posvetio film Missing in Action. Dve godine kasnije, na jednoj demonstraciji borilačkih vještina upoznaje Brusa Lija, ovaj ga poziva da  glumi sa njim u filmu Na zmajevom putu, ta uloga mu je donela koja mu je donijela širu popularnost. Godine 1974. Norris počinje uzimati časove glume pri Metro-Goldwyn-Mayeru, te završava svoju karate  karijeru sa 182 pobjede, 10 poraza i 2 neriješena rezultata.

Svoju prvu glavnu ulogu dobio je 1977. u filmu Breaker! Breaker!, te filmovima poput The Octagon, An Eye for an Eye, i Lone Wolf McQuade. Takođe, glumio je i u filmovima Code of Silence, The Delta Force, i Firewalker, u kojem mu je partner bio dobitnik Oscara, Louis Gossett, Jr.

Godine 1997. postao je tek treći čovek sa zapada koji je dobio crni pojas, 8. dan. Tri godine kasnije svetski karate savez mu je dodelio nagradu za životno delo.

Noris je 1993., nakon par neuspešnih filmova, započeo sa snimanjem TV serije Walker, teksaški rendžer, u kojoj je imao glavnu ulogu. Serija se prikazivala osam godina, a uloga rendžera Cordella Walkera postala je Norrisov zaštitni znak.

Noris se 1958. oženio sa Diane Holechek, a 1963. je rođen njegov prvi sin Mike. Iduće godine, dobio je ćerku Dinu iz veze sa neoženjenom ženom (uz status snagatora je pridodao i srcelomca hehe ), a 1965. rodio mu se drugi sin Eric. Nakon 30 godina braka, razveo se od Holchek 1988. godine. Deset godina kasnije oženio se sa 23 godine mlađom Genom O’Kelley. Ona je imala dvoje dece iz prethodnog braka, a 2001. je rodila blizance, dečaka Dakotu Alana i  devojčicu Danilee Kelly.

Napisao je nekoliko knjiga, a 2005. je osnovao World Combat League, ekipno borilačko takmičenje.

Ono što verovatno svi vi najbolje znate su Činjenice o Čak Norisu  (vicevi o najjačem čoveku na svetu). 2005-te godine Čak Noris postaje svetski fenomen sa činjenicama o čoveku tolike snage da je to prosto nepojmljivo. Ono što je interesantno je da činjenice su originalno nastale o Vin Dizelu, a posle i o Čak Norisu. Koje su uspele pa rezultate svi znamo:)

Cak Noris je bio ovde!

Neke od Činjenica o Čak Norisu:

Igraju Čak Noris i Bog poker. Bog kaze: all in! Čak na to će: raise!

Čak Noris ima profil na teletekstu !

Čak Noris je okačio sliku na zvučni zid!

Čak Noris je tri put izbrojao do beskonačno!

Čak Noris ne plaća ništa kad udje u prodavnicu!

Čak Noris je pojeo tajnu veceru!

Čak Noris je živeo srećno posle svoje smrti!

Čak Noris je toliko jak jer vezba 2 dana dnevno!

Cak Noris pije vodu sa česme na eks!

Čak Noris kad skače iza aviona padobran mu služi samo kao modni detalj!

Kada je Bel izumeo telefon, imao je propušten poziv od Čak Norisa!

Čak Noris jedini zna ko to tamo peva !

Čak Noris je jedini dao gol kroz noge golmanu u vatrpolu!

Čak Noris je bio dva put punoletan pre 18’st. Rodjendana!

Pričali Spajdermen i Supermen i odjednom Spajdermen kaze Supermenu ,,Ja sam za tebe cak noris‚‚!

Čak Noris ima dva sina jedinca!

Čak Noris uputio Boga na pravi put!

Marko Burazor

Buki blog

, , , , , ,

  1. #1 od strane mymoonlog maj 18, 2011 - 3:33 pm

    Noris je mnogo jak cak da je mladji bio bi jaci….Pozdrav

    • #2 od strane Marko - Buki blog maj 18, 2011 - 3:44 pm

      cak je legenda sad vec!

  2. #3 od strane dudaelixir maj 18, 2011 - 4:30 pm

    Kada ne treba, onda se setim par viceva o Čaku Norisu, a sada ni jedan. Nije mi jasno otkud odjedanput da je postao toliko poznat? No, meni je toliko smeran i po malo smešan i nikada ne bih rekla da je neki tabadžija!🙂

    • #4 od strane Marko - Buki blog maj 18, 2011 - 4:36 pm

      pa postao je toliko poznat bas po toj svojoj bradi i po faci koja ne pokazuje lice nekog namcora i razbijaca🙂 ali jednostavno Ceroki -Irac, pa gde ima bolje kombinacije …em polu Indijanac em polu Irac🙂

  3. #5 od strane Lugar maj 18, 2011 - 5:24 pm

    Sve čestitke. Odličan +. Stavljam na FB link.

    • #6 od strane Marko - Buki blog maj 18, 2011 - 5:32 pm

      Pa covek je valjda zasluzio da o njemu bude clanak!!!:)
      i btw Hvala!!!

  4. #7 od strane Filmetric maj 18, 2011 - 8:39 pm

    Hehe jaoj ja i nisam toliki ljubitelj viceva o Čaku ali onaj „Čak Noris može da deli i sa nulom“ mi je stvarno toliko debilan da mi je urnebesan!

    • #8 od strane Marko - Buki blog maj 18, 2011 - 8:42 pm

      hahahah znas kako ima debilnih ali ima stvarno ekstra fora🙂 meni je ekstra onaj CAk noris je preziveo kevin abortus! ili Cak Noris je oborio Boga iz veronauke!!

      • #9 od strane Filmetric maj 18, 2011 - 10:42 pm

        hahhaha uh taj zadnji ti je dobar!!!

  5. #10 od strane zelenavrata maj 18, 2011 - 11:11 pm

    Odlican tekst Marko!
    Samo mi ubode oko da je sa neozenjenom zenom dobio cerku😆
    Cak je likcina !

    • #11 od strane Marko - Buki blog maj 19, 2011 - 1:04 am

      Meni to nije jasno, zasto je zena ostala sa njim ali ajde ipak je to Cak Noris…mogu mu se mnogo teze stvari🙂

  6. #12 od strane shunjalica maj 18, 2011 - 11:24 pm

    da i meni je najbolji – Čak Noris je oborio Boga na popravni iz veronauke!!🙂
    čula sam ga pre par dana prvi put..
    mada ima i ona fora

    – Kako je nastao točak?
    Čak Noris je napravio kolut napred, a ljudi su skandirali: To Čak! To-čak! Točak!🙂

  7. #16 od strane Shovlja maj 19, 2011 - 1:27 am

    Hahahahah, oooodlicno!😀

    Meni su, trenutno, najbolja ova dva:
    Chuck Norris jedini ima iPhone sa celom jabukom.
    Chuck Norris je znao sakrit’ suze k’o Marina.
    😀

    • #17 od strane Marko - Buki blog maj 19, 2011 - 1:56 am

      heheeh ekstra je ovaj sa jabukom bas bas :)))

  8. #18 od strane Lugar maj 19, 2011 - 6:08 am

    Jednom je Čak Noris bacio kamenčić najače što može i on ga je udario u teme.
    Sad m je palo na pamet ako postoji isto izvinjavam se🙂

    • #19 od strane Marko - Buki blog maj 19, 2011 - 9:48 am

      heheehe ma ne postoji , ja sam stavio samo neke primere …:)

  9. #20 od strane mymoonlog maj 19, 2011 - 6:50 am

    takmicili se C.Noris i Bosanac ko od njih zna bolji zahvat udaraca iz Karate; prvi ce C.Noris,….zamahnu nogom i baci bosanca na zemlju kao vrecu,…..upita ga bosanac. „Ah …pa kako se naziva taj udarac“, ? Noris odgovori..“MAI-GERI“ ,okrenu se Cak.N. a bosanac izaledja ga zavali pajserom …….Upita ga Cak.N…uh..uh..a kako se zove potez… bosanac odgovori..“PAJSER-GERI……………………………….. pozdrav svima, mymoonlog

    • #21 od strane Marko - Buki blog maj 19, 2011 - 9:49 am

      heheheh dobar je🙂

  10. #22 od strane jungle queen maj 19, 2011 - 4:12 pm

    Stvarno, odlično da si se setio da nam približiš tog lika. Pojma nisam imala o njemu, dok nisam čula viceve. Ima najnoviji: Čak Noris zna ko je Borisu Novkoviću uzeo Tamaru😀 A, da, i priča se da je bio Srbin😉

    • #23 od strane Marko - Buki blog maj 19, 2011 - 4:17 pm

      ovaj drugi ne znam, ovaj prvi sam danas cuo🙂 Pa ja sam odrastao uz CAk Norisa, ali on je stvarno lik i karikatura fizicki …lici mi na Vlade Divca🙂

  11. #24 od strane mymoonlog maj 19, 2011 - 5:09 pm

    Cak Noris,prevod na Kineski ;cin cu car ho ho ka cek can cu ca cen (Bruce Lee sa bradom).. Pozdrav svima koji prate ovaj divan Buki Blog……….sve naj

    • #25 od strane Marko - Buki blog maj 19, 2011 - 5:12 pm

      hvala ti puno na lepim recima…:) trudim se da ovo mesto bude hrana za glavu!!

  12. #26 od strane Miss O' Hajem maj 21, 2011 - 2:08 am

    Samo Čak može reći da mi se ne sviđa tvoj blog! Bravo! Odlično!!😀😀
    Zar se ti ne plašiš da pišeš o ne-smijem-mu-izgovoriti-ime???😀😀
    A meni najdraži su: Naš svemir se štri, jer sve teži da pobjegne od Čaka Norisa i ne postoji teorija evolucije, već samo vrste kojima je Čak dozvolio da žive.😀

    • #27 od strane Marko - Buki blog maj 21, 2011 - 4:54 pm

      hahahaha🙂 ekstra🙂 ovolike pozitivne reakcije na Caka su me nagnale na razmisljanje o novom clanku posvecenom najjacoj legendi koji je kosmos imao🙂

  13. #28 od strane mymoonlog maj 21, 2011 - 7:13 pm

    Dobra vam vece svima a takodjer pozdrav nasem velikanu C.Norisu…zelim vam svima ugodan vikend i sve naj. POZ.

    • #29 od strane Marko - Buki blog maj 21, 2011 - 8:01 pm

      hvala hvala!!

  1. Čak Noris-ima li ko jači? | www.blogovnik.com

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: