Cloud Atlas

cloud Atlas

Kada su pitali Serđa Leonea zašto je snimio film ‚‚Bilo jednom u Americi’‘ posle svih vestern filmova koji su ga proslavili,  on je odgovorio: ‚‚Zato što sam znao da se niko neće usuditi više da napravi ovakav film.“ Posle tačno trideset godina neko se ipak usudio da napravi istinsko remek delo doduše sa malo drugačijom tematikom nego Serđo Leoneovo vanvremensko ostvarenje.

Remek delo o kojem pričamo je Cloud Atlas. Režiju potpisuju Braća Vehovski (Matriks, V for Vendetta) i Tom Tikver (Trči Lola Trči) uz fantastični niz glumaca oskarovaca  gde se izdvajaju Tom Henks, Hali Beri, Susan Saradon, Džim Broadbent i one nimalo lošije poput Hju Granta, Hugo Vivinga i drugih…

Fim se sastoji iz 6 priča koje naizgled ne deluju  povezano koje tokom filma dobijaju svoju vezu sa mnoštvom jakih poruka koje  možemo interpretirati na neki svoj način. Svako od nas jeste kap u jednom okeanu ali ne treba zaboraviti da se taj okean sastoji od mnoštvo kapi i da sudbina jednog čoveka može da utiče na ceo sled događaja kroz buduće naraštaje. Da li ste se zapitali kad upoznate nekog  da imate osećaj kao da ga poznajete već iz nekog drugog života?

Neću vam ispričati radnju filma kako vam ne bih pokvario užitak ovog istinskog remek dela koje sam odgledao dva puta u roku od 7 dana.

Pored uobičajednog trailera, podeliću i numeru koja zauzima centralno mesto u filmu.

Trailer

Uživajte

Marko Burazor

, , , ,

  1. Ostavite komentar

Postavi komentar