Porodica Soprano !

U jednom od prvih članaka tačnije prvi koji je opisivao serije mislim da je članak o seriji Momci sa Medisona pomenuo sam da je kreator te serije jedan od pisaca moje omiljnene serije The Sopranos ili ti na naški Porodica Soprano. Kakav bi način bio da pišem o drugim serijama, a da prethodno ne napišem nešto o mojoj jednoj od najomiljenijih dramskih serija i upošte (Mućke su nam svima najomiljenija serija da se ne lažemo hehe ).

Za nekog ko nije gledao ovu seriju sigurno će se pitati čemu tolika fama oko te serije? Zašto je ona posebna? Šta je odvaja od drugih serija tog tipa? itd…

Ono što ovu seriju odvaja od drugih je realističniji prikaz jedne mafijaške porodice. Gde glava porodice i glavni lik u celoj seriji Toni Soprano pored gomile problema vezanih za posao ima i gomilu problema vezanih mimo posla i vezanih za porodicu?

Sad se pitamo ko je Toni Soprano?

Pored toga što je Toni gazda svoje kako oni vole da kažu kriminalne organizacije (FBI). On je jedan čovek pun mana, čovek neserećnog detinjstva iz totalno poremećene porodice gde  nije imao izbor osim da postane to što jeste, mafijaš. Isto tako on je pre svega brižan roditelj svoje porodice odan muž ali neveran. Ne trpi autoritete, trudi se da radi pravedne stvari i pati od paničnih napada. I ono što je možda najzanimljivije ide redovno kod psihijatra. Koliko mafijaša ide kod psihijatra na filmu, a da nije komedija 🙂

Njegova lična porodica i familija

Žena domaćica koja ni dan nije radila ponekad previše naviknuta na lagodan život ali ekstrmeno trpeljiva. Sin neshvaćeni umetnik ili u prevodu mali je idiot koji je imao i epizode sa pokušajem samoubistva. Ćerka tatina princeza koja ima problem sa odbairom momaka. Tonijeva majka žena koja naredila da joj se ubije sin jer ide kod psihijatra , jer ona pretpostavlja da je kod psihijatra glavna tema majka. Stric ili formalna glava porodice, predstavlja jednog senilnog lika koji je veoma kompleksan ali savršeno odigrana uloga.

Mafijaška porodica

Njegov dugogodišnji kapetan Poli, nelečeni hipohondor veoma preke naravi veoma zanimljiv za gledanje…dovoljno je videti samo  frizuru. Sil konsiljere koga glumi Stiven Van Zant gitarista Brus Springstina, lik bez kojeg serija ne bi bila nikako potpuna to mora da se vidi. Na kraju njegov nećak Kristofer večna nada Tonijeva da ga on nasledi jednog dana i u njega se ulaže puno nade ali uvek postoji ono ali.

Psihijatar

Psihijatar ima veoma veliku ulogu u ovj seriji jer ona daje onaj potreban začin koji odvaja vrhunsku seriju od dobre. Jer da nema seansi sa psihijatrom veorvatno bi ostala ogromna rupa koju na bi znali da definišemo. Lorej Brako inače glumica koja je već igrala dosta mafijaških filmova je maestralno odglumila osobu koja kroz celu seriju pokušava da pomogne Toniju, a u isto vreme ne pređe granicu profesionalnog odnosa koja je inicirana sa Tonijeve strane usled obostrane privlačnosti koja postoji.

Možda sam nešto zaboravio, na vama je ako vas je ovo malo zaintrigiralo da skinete i odgledate celu seriju. Teško je sve prepričati.

Uzdravlje!!!

Marko Burazor

Buki blog

, , , ,

 1. #1 od strane Internet i Marketing decembar 20, 2010 - 7:46 am

  Odličan prikaz jako dobre i popularne serije i glavnih likova.
  Ali, ja glasam za Mućke! 🙂

  • #2 od strane marko burazor decembar 20, 2010 - 2:40 pm

   He he , znas kako Mucke su van svake konkurencije 🙂 slazem se 🙂
   Mucke cu kasnije natenane da obradim i napisem clanak 🙂

 1. Tweets that mention Porodica Soprano ! « Buki Blog -- Topsy.com
 2. Porodica Soprano ! | www.blogovnik.com

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: