Momci sa Medisona

madmenpic1

Gledajući silne nagrade koje je ova serija dobila, u jednom momentu sam se zapitao pa šta je to toliko posebno u ovoj seriji. S vremena na vreme sam gledao po koji deo serije ali apsolutno nisam imao pojma o čemu se radi. Pokušaji su se nizali jedan za drugim i nekako me je serija odbijala svaki put sa svojim mračnim pristupom i retro stilom.

Posle određenog vremena i ne gledanja i ne pokušavanja da odgledam i jedan delić serije, desilo se to da je na vestima objavljeno da je treći put serija Mad men osvojila opet sve nagrade. Ono što je usledilo je bilo to, da je moja malenkost odlučila da nabavi sve epizode koje su bile objavljene (za  ‚‚nabavi“ ćemo se zadržati samo na tome, ha ha nećemo otkrivati odakle jer svi znate način ) i da odgledam od početka i prve epizode.

Posle nedelju dana neprestanog gledanja i pokušaja da dođem do vazduha od silnih minuta i  epizoda , jedina moguća reakcija je  bila wow.

Wow se odnosi na svaki mogući pogled, od toga da se odgleda 30  i kusur epizoda u cugu i wow za to kako je moćna serija!!!!!

Tajni sastojak serije je dubina. Ona se ogleda u svakom pogledu glumaca, svakom gestu, čitanju novina, dijalogu, apsolutno u svemu i još pri tom imate glumca kojeg žene obožavaju i uzdišu za njim, a muškarci bi pak da budu kao on i pored toga što je on kao lik iz serije veoma ‚‚oštećena roba“.

Sad kad pratim od nedelje do nedelje seriju mogu samo reći jednu stvar – Zarazno!!!

Ukratko serija prati glavnog junaka Dona Drapera koji je kreativni direktor jedne prestižne marketinške agencije koja se nalazi u ulici Medison (po čemu se i serija zove) i svet marketinga sa početka 60-ih kad su svi veliki danas brendovi doživeli prelomnu tačku. Spolja gledano to je idealan svet u kojem bi svako hteo da prigrabi delić neba za sebe, ali istina je u mnogome drugačija. Radi se o okrutnom svetu gde u svakom momentu mora da se razmišlja da li ste ispred konkurencije jer ako se opustite propadate neverovatnom brzinom.

I da ne zaboravim još jedan razlog koji me je nagnao  da odgledam ovu seriju, a verujem da će i većini vas da bude bitno, je što je pisac i kreator serije isti čovek koji je pisao jednu od najboljih dramskih serija ikad, a tu se misli na   ‚‚Porodicu Sporano“.

Marko Burazor

Advertisements

, , , , , ,

  1. Ostavite komentar

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: